27 апр. 2016 г., 22:11  

И снощи, мамо, те сънувах… 

  Поэзия
1353 1 4

 

И снощи, мамо, те сънувах,

седях до теб на колене,

главата си във скута ти положих,

да милваш моето лице!

Сънувах, мамо, още,

че прегръщам твойте рамене,

целуваш по челото

порасналото си дете!

И снощи, мамо, те сънувах,

ръцете загрубели аз държах,

погледнах към очите ти,

сълзите твои там видях!

Кажи ми, мамо, как си?

Самотата ти ужасна е нали?!

Къщата голяма обитаваш,

от години справяш се сама!

Кажи какво да сторя, мила, мамо,

тъгата ти за миг да облекча?!

Старините твои да зарадвам,

усмивката ти, толкова красива,

отново аз  да възродя!?

И снощи, мамо, те сънувах,

седях до теб на колене,

а после силно те прегърнах,

за да можеш сили, ти, да ми дадеш!

Животът ни отлита като миг,

но ти за мене, мамо, си една,

не мога с нищо да помогна,

ще бъдеш пак сама,

но и довечера ще чакам

да ми дойдеш във съня!

© Албена Радина Все права защищены

Майчината обич не може да се замени с нищо, както и да бъде сравнявана с никоя друга любов... :)

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Съгласен! Албена,аз загубих мама преди много години на Деня на шегата...Умря в ръцете ми! Още не мога да забравя.Непомерна скръб,когато хората се шегуват...🔕
  • Благодаря Ви за хубавите думи! Наистина, всеки стих за мен трябва да е преживян! И нещото, което ме трогва е това - преживяното и изказаното с думи, с картини, фотография! Може да не е най-добрия стих, но е емоцията на съответния човек! А и са малко тези, които могат да бъдат като Д. Дебелянов, Н. Вапцаров и т.н. - да не изброявам всички велики автори!
  • Хубав стих!
  • Прекрасно е!
Предложения
: ??:??