22 сент. 2020 г., 10:08

И създаде Бог жената 

  Поэзия » Свободный стих
436 0 0

И създаде Бог жената,

мъжът да има в живота си другар.

Да му бъде вярна съпруга и майка

и на сърцето му да бъде господар.

 

Всяка жена е страст от желания,

искаща, търсеща чувства и копнеж,

любяща, страдаща, като факел изгаряща,

в своята мисия, в своя стремеж.

 

Греховна целувка, проклятие мъжко,

сълзите проляти във влюбени очи,

парещи въглени в сърцето и дръзко,

изпепеляващо мъжки гърди.

 

В нея е скрита тайна надежда,

светът я проклел да ражда деца.

За тях да бъде свята икона,

да ги води към Рая и да им дава крила.

© Йорданка Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??