14 окт. 2008 г., 11:57  

И тази нощ съм с теб, приятелю 

  Поэзия » Другая
855 0 8

 

И тази нощ съм с теб, приятелю.

Спокойна е със тебе вечерта.

Отново нашите среднощни разговори

лекуват  моята душа.

От толкова болезнени раздели,

от толкова любови и лъжи,

от хиляди предателства, които

сърцето карали са да боли.

А ти, приятелю,

душата ми прегръщаш.

В очите ми поглеждаш и ме виждаш там

отново онова момиче,

което някога, отдавна бях.

Което жадно гледаше звездите,

което вечер босо по брега

с морето синьо се целуваше

и с вятъра се гонеше в нощта.

Което със коси разпуснати,

приседнало на топлата земя,

рисуваше по пясъка картини

със бяла раковина във ръка.

И днес, приятелю, съм тази, същата.

В сърцето ми е същото море.

И днес прегръщат ме вълните сини.

В очите свети звездното небе.

И само ти през времето подаваш

на малкото момиче в мен ръка.

И слънце пак в сърцето ми изгрява.

Приятелю, благодаря!

© Мария Вергова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??