Това е просто сняг, вода замръзнала,
засипва бъдеще, сегашно и преди.
Възглавница от пух нощта развързала.
Без снежни ангели и котешки следи.
Едно врабче трепери, сива къщата,
изтрива скрито сълзи в старото перде.
Градът блести. Тъгата ми е същата.
И тихо мъртва котка в скута ми преде...
© Надежда Ангелова Все права защищены