7 мая 2021 г., 10:50

И в този късен полузрак 

  Поэзия » Любовная
951 6 22

И в този късен полузрак

 

 

Изгря луната с трепет плах,

въздишки тихи пак не спят...

В косите черни - звезден прах,

хиляда бездни ни делят...

 

И в този късен полузрак

отново стихове редя...

По него вехна пак и пак

и искам пак да се родя...

 

И таз' разлъка тъй тежи,

все с тайни клетви го зова...

Амур гръдта отново сви

и как боли, боли това...

 

Но блесне ли сред мрачина

на утрото светлика бял...

Знам - никой няма тук вина,

в живота туй е моят дял...

© Светла Асенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??