6 июл. 2024 г., 01:58  

И в тъмното ще свети... 

  Поэзия » Любовная
115 2 5

Една звезда, навярно най-сияйната,
нощес заспа на дланите ми. Тиха.
Луната ѝ прошепна тихо тайната
на моя сън и няколкото стиха,

 

които се стаяваха в душата ми,
не смееха да шукнат, а Всемира
изграждаха от ноти и от атоми,
и от любов, която не умира.

 

Какво ли знаят тази нощ заспалите?
В съня им нещо има, нещо няма.
Бездомна котка, ако я погалите,
тя – любовта, гори със собствен пламък

 

и тръгва гола, дръзка сред насмешките,
такава е – обръгнала и луда,
звездата взе си стиховете, дрешките,
с луната двете цяла нощ се чудят,

 

защо им е по дяволите в мрачното
да слизат за побъркани поети?
Една любов, на драка да я качнете,
тя ще кърви... И в тъмното ще свети...

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??