30 авг. 2022 г., 20:35

И все така сърцето ще го помни 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
507 5 9

От капчиците пропиляна нежност
налива грозде своя сладък сок,
а август си отива – неизбежно,
с последно ято литнал – до възбо̀г.

 

Небето хлипа в безутешна жалост,
гнездата празни... Сетен летен стих,
за любовта, за думите наха̀лост,
с които лятото в сърцето крих.

 

И може да е ангелски ликът ѝ,
но тази есен идва с дъх студен
и умножава болката ми в пъти –
боли за август, лятото и мен...

 

И все така сърцето ще го помни,
с очи зелени и коси от ръж,
с каруците, гледжосаните стомни...
Обикнал и разлюбил изведнъж...

 

   

 

 

 


 

 

 


 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??