3 окт. 2006 г., 13:29

ИДИ СИ С ВЯТЪРА... 

  Поэзия
900 0 19
              Иди си с вятъра...


Иди си с вятъра, подгонил птиците,
килим след себе си разпръснал от тъга,
лети... а мойте мисли като жиците
на кръст ще разпне черно-бяла самота.

Тръгни си с ятото, побягнало от тук,
поело път към топъл южен бряг...
но сетиш ли в сърцето късче студ,
не се завръщай в миналото пак!

Иди си с есенния дъжд... в мъглата,
след теб в душата дълго ще вали,
навярно с пролетните ласки от позлата
и споменът ще спре да ме боли...


02.09.2006г.

© Гергана Шутева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??