28 сент. 2014 г., 20:47

Идилична есен 

  Поэзия » Пейзажная
407 0 0

Заваля есенният дъжд следван от градушки

в самото начало на тримесечната златна ера,

вкъщи замириса на печени червени чушки,

с които става известна есенната атмосфера.

 

И улиците са мокри, и въздухът е влажен,

а покривите плачат – лястовиците изпращат,

сутрин очакваният изгрев е камуфлажен –

от рязката промяна и нощите лед захващат.

 

Дърветата стареят в есенната идилия тиха,

нощите растат, а дните изостават след тях,

но жълтите дни узрялата реколта спасиха,

затова, ако се радваме на есента – не е грях.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??