10 янв. 2007 г., 00:19

ИГРА 

  Поэзия
697 0 14

ИГРА

 

Играчо,

ти поиска

да  играем

в тази нощ.

И любовта ми

искаш за залог?

Давай, 

нека да опитаме!

Раздавай картите, играчо,

колко и каквито трябва,

ако щеш дори белязани.

Играчите със маски, казваш,

стаята да бъде тъмна.

Само свещ

и моята любов –

залог на масата                                          

и хляб и зрелище

душата ми.

Картите раздадени,

белязани -

тъй както ти си знаеш.

Давай, нека да опитаме!

Очакваш  да играя?

Почваме.

Блъфираш,

играеш мръсно

и нечестно,

и момичето

от групата  

със маската

стои зад мен

със бича,

а другите

във тъмното

опипваш

и залога искаш.

Подценяваш ме!

Допускаш ли,

че бих играла някога

“ва банк” във тъмното,

щом на масата 

честта ми

е заложена?

Играчо,

нека светнем лампите,

свали си маската,

излез от тъмното

и давай,

нека да опитаме!

© Даша Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??