ИГРА
Играчо,
ти поиска
да играем
в тази нощ.
И любовта ми
искаш за залог?
Давай,
нека да опитаме!
Раздавай картите, играчо,
колко и каквито трябва,
ако щеш дори белязани.
Играчите със маски, казваш,
стаята да бъде тъмна.
Само свещ
и моята любов –
залог на масата
и хляб и зрелище
душата ми.
Картите раздадени,
белязани -
тъй както ти си знаеш.
Давай, нека да опитаме!
Очакваш да играя?
Почваме.
Блъфираш,
играеш мръсно
и нечестно,
и момичето
от групата
със маската
стои зад мен
със бича,
а другите
във тъмното
опипваш
и залога искаш.
Подценяваш ме!
Допускаш ли,
че бих играла някога
“ва банк” във тъмното,
щом на масата
честта ми
е заложена?
Играчо,
нека светнем лампите,
свали си маската,
излез от тъмното
и давай,
нека да опитаме!
© Даша All rights reserved.
Поздравления!