Тичаме по прашните пътеки
орисани за смачкани цветя.
Забравили сме сивите си дрехи
някъде далече, у дома...
Гоним се, аз-теб, ти-мене,
със смях и плач, като деца;
Падаме, олющваме колене..
Това не спира нашата игра.
Далече сме от родни къщи,
и от пътя кривнахме, сега
широкото поле се мръщи,
пробутвайки безброй цветя.
Посягаш теменуга да откършиш..
Моля те, недей започва нищо
ако не смяташ да завършиш,
защото аз не
© Доротея Все права защищены