17 мая 2009 г., 00:48

Игра или картина 

  Поэзия
492 0 0

Игра или картина

 

Живееш си живота както знаеш…

Опитваш се с финес да изиграеш

пореден епизод и… край! Начало!

И всичко ти изглежда снежно бяло.

 

Но бялото е липсата на цвят,

на колорит, на действеност, обрат.

Започваш да скучаеш! Осъзнаваш:

дъгата по-добре е да познаваш!

 

С боите този път рисуваш смело,

картината е само твое дело!

И даже малко облаци да има –

животът не е само вечна зима…

 

Животът е изконно приключение

за всички ни! – ще кажеш в заключение.

Рисуваш… и отново си в играта,

във роля на артист, добре позната.

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??