Игра или картина
Живееш си живота както знаеш…
Опитваш се с финес да изиграеш
пореден епизод и… край! Начало!
И всичко ти изглежда снежно бяло.
Но бялото е липсата на цвят,
на колорит, на действеност, обрат.
Започваш да скучаеш! Осъзнаваш:
дъгата по-добре е да познаваш!
С боите този път рисуваш смело,
картината е само твое дело!
И даже малко облаци да има –
животът не е само вечна зима…
Животът е изконно приключение
за всички ни! – ще кажеш в заключение.
Рисуваш… и отново си в играта,
във роля на артист, добре позната.
© Надежда Борисова All rights reserved.