На Свети Илия e днешният ден,
поръчах водосвет и молебен,
помолих се за враговете -
да им прости Бог греховете,
мъдрост, здраве да им подари
и да отвори двете им очи.
Нека добротата да познават,
невинни хора да не нараняват.
Стискам парче от обреден хляб
с молби - да няма злоба и инат.
Да няма завист, клетви и обиди,
за ближния човек да не се свиди.
С човешка обич да спасим света.
Със вяра моля и благодаря!
© Нели Все права защищены