5 мар. 2011 г., 14:40

Илюзия 

  Поэзия
509 0 1

Плътта ми набразди на Немезида бича,
с какво ли толкоз грешен се оказах,
а нявга мислех, че съдбата ме обича,
да търся чиста обич се отказах.

Един пристига, друг отива,
поема с радост тежкия хомот,
и любовта умело си прелива
жестокият ни кукловод.

И както знам след нощ, че идва пладне,
след жарко лято следва есента,
тъй моето сърце в калта ще падне
и друг ще грабне моята мечта.

В градината ти багри необятни
за миг във спектъра изгряват,
и както Слънчо със стрелите златни
лика ти вкупом осветяват.

Но знай, дори във стъкленица,
сърцето ми ще бие в мрака,
трофей на твоята лавица,
до него твоето ще чака.

© Михаил Божков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??