Крачка напред правя, уверено,
но животът ме дръпва все две назад...
И мисля си аз, че напредвам,
но, уви, сякаш все на едно място си стоя...
Промени правя, многобройни
и сякаш все същата съм Аз.
Радост редува се с мъка
И мъката замествам с радост -
ах, безкраен кръговрат...
Търся, намирам, изгубвам
и почвам отначало...
Убеждавам се, че има смисъл,
до момента, в който пак го изгубя.
Вдъхновя се, мисля, действам,
провалям се, опитвам отново
и пак провал след провал...
Малък успех, огромно щастие и гордост,
докато не осъзная, че е незначително постигнатото
и още много работа ме чака...
***
Но събирам пак аз сила
да огрея с любовта си
навсякъде, където бъде тя приета,
за колкото и кратко да светна
преди отново да угасна...
И дори в сегашната тъма,
ще бъда аз като мъничка звезда!
© Калина Все права защищены