25 янв. 2023 г., 14:34  

Имам трима мъже 

  Поэзия
416 3 14

Имам трима мъже –
трима ангели същи.
Греят с поглед блажен
и очакват ме вкъщи.
Носят лик звездочел
и по хубост се мерят.
Всеки чака парче
хляб и топла вечеря.
Първо имах един,
но от алчност изпросих
още мъжки гърди
и ръце да ме носят.
И сега съм дори
наградена пресито – 
да обичам по три.
И по три да съм силна.
Ето, имам си аз 
трима дяволи руси.
Кой от кой е по-бяс
и лукавец изкусен.
А на всичко това, 
те били ненаситни,
щом на първия  – два 
са окрали очите.
И, подобно Христос,
ги обичам до Бога.
До последния стон,
а и повече мога.

Те без свян и без страх
ми отнеха покоя,
ала всеки от тях
чак до гроб ще е МОЯТ.
 

© Миглена Миткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??