Последно време нищичко не искам,
освен да гледам как дъждът вали.
Да си поемам въздух и да дишам.
И това е всичко нужно за да бъда жив.
Не, че не обичам бурите, не ме е страх от приключения.
Но може би съм се нагледал на всичките му там
трагедии, комедии и тъй нататък.
Индиферентен съм, и слушам как дъжда вали.
В такива дни се чудя дали това не е живота -
просто да поемаш въздуха
и с всяка глътка да се чувстваш жив.
Така или иначе аз съм жив във всяко земно нещо,
което е било, ще бъде, или е.
Последно време нищичко не искам,
освен да гледам как дъждът вали.
Да си поемам въздух и да дишам.
Понякога да пиша.
И това е всичко нужно за да бъда жив.
© Svetoslav Vasilev Все права защищены