Nov 29, 2022, 9:27 AM  

Индиферентен 

  Poetry » Phylosophy
276 0 1

Последно време нищичко не искам,

освен да гледам как дъждът вали.

Да си поемам въздух и да дишам.

И това е всичко нужно за да бъда жив.

 

Не, че не обичам бурите, не ме е страх от приключения.

Но може би съм се нагледал на всичките му там 

трагедии, комедии и тъй нататък.

Индиферентен съм, и слушам как дъжда вали.

 

В такива дни се чудя дали това не е живота -

просто да поемаш въздуха

и с всяка глътка да се чувстваш жив.

Така или иначе аз съм жив във всяко земно нещо,

което е било, ще бъде, или е.

 

Последно време нищичко не искам,

освен да гледам как дъждът вали.

Да си поемам въздух и да дишам.

Понякога да пиша.

И това е всичко нужно за да бъда жив.

© Svetoslav Vasilev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??