23 авг. 2011 г., 18:06

Инспекция 

  Поэзия » Юмористическая
321 0 2

ИНСПЕКЦИЯ

 

По демаркационната линия,

на реката по фахватера,

по тихия ни Дунав синия

пристъпваше създателя…

 

Плъзгаше се много тихо

с шапка невидимка –

зад него Пешето и Михо

в индийска нишка – тримка…

 

Дойдоха на инспекция

(командировка спешна)

от звездната дирекция

на Земята грешна…

 

Затърсиха си рая-парадисо

и железницата “Пуфта-пафта”,

но изведнъж им замириса

на дзифт, катран и нафта…

 

Уплашени и изумени,

видяха те в реката

много риби умъртвени,

влачеха се по водата…

 

Между тях бутилки бира,

консерви и найлони -

животът в делтата умира

и птици с милиони…

 

В небето – въртолети,

цветни найлонови торбички,

ревящи мощно самолети,

вместо пойни птички…

 

Някъде избухват бомби,

засвистяха и шрапнели

и втрещиха се кат' зомби -

такова чудо невидели…

 

Свети Петър се разкиха -

лепна грипа от България,

на Михаил язви му откриха,

а Господ хвана уртикария…

 

Силно плеснаха с ръцете,

далече в небесата отлетяха,

избягаха оттук и Боговете,

а човеците навек осиротяха…

© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??