Инсталация
Времето на пазарната икономика, търгуваме с всичко...
Не струва пет пари иконотворчеството на човека!
С илюзии или без тях - все крета като куче,
завързано от „борда” горе с яка длан за гушата.
Отпуснат ли му края – може да залае... Тормоз!
Тефтера с вересии ръкописва дяволски агент:
везните тегнат: „да дава” - душа не ни остана,
„да взема”- фондацията за успех е в ликвидация.
Но вярвайте на тото шанса и късмета си!
Тълпим се до пангара – притискани
от ближния отсам, от грижите оттатък.
За всичко плащаме и борчът е брутален,
а рестото, подхвърлено петаче, чак нагарча.
Откъсваме по малък къшей ден след ден,
армагедонци хилави в борби пазарни,
светът е цял до утре, а утре – като днес
Тантал ръце протяга, за да остават празни.
Когато подадем последния петак от пот
и пътят май е свършил, и бездната гърми,
ще спрем, опрели поглед в звездния чадър:
смъртта ли ни превари, или ние бързахме...
Последното си-ви ще съчиним на крак и сетне –
дилемите, които ни тревожеха, ще питаме.
Приведени и бягащи от истината, слугите израилеви
ще отнесат торбата с данъците в нищото.
© Златина Георгиева Все права защищены
Браво!