6.10.2012 г., 16:00 ч.

Инсталация 

  Поезия » Гражданска
422 0 1

Инсталация

Времето на пазарната икономика, търгуваме с всичко...

 

Не струва пет пари иконотворчеството на човека!

С илюзии или без тях - все крета като куче,

завързано от „борда” горе с яка длан за гушата.

Отпуснат ли му края – може да залае... Тормоз!

 

Тефтера с вересии  ръкописва дяволски агент:

везните тегнат: „да дава” - душа не ни остана,

„да взема”- фондацията за успех е в ликвидация.

Но вярвайте на тото шанса и късмета си!

 

Тълпим се до пангара – притискани

от ближния отсам, от грижите оттатък.

За всичко плащаме и борчът е брутален,

а рестото, подхвърлено  петаче, чак нагарча.

 

Откъсваме по малък къшей ден след ден,

армагедонци хилави в борби пазарни,

светът е цял до утре, а утре – като днес

Тантал ръце протяга, за да остават празни.

 

Когато подадем последния петак от пот

и пътят май е свършил, и бездната гърми,

ще спрем, опрели поглед в звездния чадър:

смъртта ли ни превари, или ние бързахме...

 

Последното си-ви ще съчиним на крак и сетне –

дилемите, които ни тревожеха, ще питаме.

Приведени и бягащи от истината, слугите израилеви

ще отнесат торбата с данъците в нищото.

 

© Златина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "... а рестото, подхвърлено петаче, чак нагарча."

    Браво!
Предложения
: ??:??