28 янв. 2016 г., 13:35

Ирония 

  Поэзия » Философская
394 0 5

 

Аз мога да улавям ветровете,

с тях рисувам вятърните мелници,

събуждам сутрин рано цветовете

и сивите ви дни превръщам в делници.

Във огнените си коси заплитам слънцето,

улавям в длани думи не премерени,

солените сълзи превръщам в зрънце,

а болката на мидите ги прави перли.

Възпитано се правя на светица,

то не е чуждо, всеки днес го прави,

животът има грижа за плесницата

„О, времена! O, нрави!“

maiaan

© Мая Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??