Човешки ние сме същества -
страхуваме се от смъртта.
Казвали са всички адепти-аватари,
че тя е само врата.
Не знам дали докосвала ви е тя
със студените си крила...
И случи се и със мен -
като на всеки човек
от човек роден.
Но тези студени криле
не ме смутиха, а възхитиха!
Защо? И как така?
Ще кажете вие сега...
Духът се връща при Твореца -
нали така?
А живите всички се смириха,
паднаха злоба и ненавист,
егото заспа
пред Величието на Смъртта!
12.2013 г.
© Есфир Асфар Все права защищены