12 мар. 2022 г., 19:11

Искам 

  Поэзия » Гражданская
1002 17 29

 

Стига вече с този сняг!

Искам тук да дойде пролет!

Птици да се реят пак

в синьото небе на воля!

 

Искам в нас да няма страх,

да сме искрени и смели,

да се чува детски смях

вместо бомбени шрапнели!

 

Искам тук да победи

истината над лъжата,

да ни чакат светли дни

и любов оттук нататък!

 

Искам още да простим,

даже да не бъде лесно!

Вместо войнствения химн

да се пеят само песни!

 

Искам да се възродят

братството и свободата

и над този грешен свят

да изгрее пак Звездата!

 

Само искам да е мир!

Да сведем челата ниско,

нека Бог е наш пастир!

Толкова ли много искам?!

© Елка Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??