6 июн. 2017 г., 11:26

Искам да си върна света 

  Поэзия » Свободный стих
453 0 5

Ох! Вътрешният ми свят е опустошен!

Какво ли му се случи?

Няма "живинка" във мен.

А заради какво, така и не научих.

Някаква безцветна пепел е посипана навред.

Стресиращо тихо е! Притеснително мрачно!

С плахи стъпки продължавам напред...

В очите ми всичко е страшно!

И въпреки всичко млад живот напира!

Усещам как стръкчета нежност пепелта пробиват!

Чувствам стрели от любов как мрака пронизват!

Как се разпукват в прекрасна заря!

Но защо в душата някак е празно?

Защо да открия друга душа не успях?

Няма ли? Къде са? Беше пълно с души!

Дали безразличната, безцветна пепел не ги задуши?

Дали ще може нежната ми пролет да ги възроди?

Дано! Ще ми се да е така! Искам да си върна света!

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря
  • И на теб, Марги
  • Благодаря за милите думи. Не, Бени! Няма как душата ти да е задушена и да пишеш така! И, Вили, дано си върнем живия свят. Прекалено дълго ще сме в неживия, за да не се борим за живота в живия. Усмихнат ден желая на всички!
  • Дано, Мими! И дано и аз да не съм от тези души, за които пишеш... Поздрави!
  • Дано, Маргатита. Желая ти го от все сърце.
    Хубаво стихче.
Предложения
: ??:??