10 июн. 2008 г., 16:39

Искам те! 

  Поэзия
726 0 8

 

Искам те

 


Как искам

да те докосна

когато гласа ти

чуя в телефона.

Как искам

в устните ми уханни

да се изгубиш

ти, моя икона!

Да сведеш глава

на моето рамо

и тревогите

да прокудиш

от рано.

Очите ти не помня

как искрят от радост.

Усмивката ти искам

пак от свян да срещна,

преди да си отиде

нашата младост.

Как искам

да си до мене.

Обич моя,

ти, избрана

като звездица

във небето,

в живота ми да светиш

без измама!

Километрите убиват

всяка тръпка.

Без милост

времето ни пак дели.

Но туй не пречи да мечтая

и запазя обич

в пролетната пъпка,

да спася

последната ни тръпка

и да чакам аз да дойде

на самоизгнанието твое

края!

*****************************

 

 

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??