2 мая 2009 г., 15:56

Искаш ли ме 

  Поэзия
720 0 6

Искаш ли ме?

В очите ми -

мълнии

убийствени!

В косите си

нося торнадо.

Вихър съм

унищожителен!

В ръцете ми -

пламъци

топлят,

изгарят!

Усмивката ми

кинжална е...

А дланите си

щом свия

в юмруци,

разплакват се

върбите отсреща.

Страшно е

да ме заобичаш!

Катастрофа е

(без оцелели)

да ме пожелаеш.

Всички стихии

на времето

нося в сърцето си

и цялата

мъдрост

на другата

необятност -

след края,

за която ти

може би нищо

не знаеш,

но аз зная...

... А силата ми,

с която

те привързах

към себе си

(като с паяжина),

закова

мисълта ти

в душата ми

неизменно.

  Все още ли

ме искаш?

Лоша съм.

И гневна

(само понякога).

Дива съм!

Необуздана!

Палави дяволи

в мене играят.

Нямам мира!

Но без мене

къде ти е

смисъла?

Смърт съм.

Но за теб съм

Живота!

  Искаш ли ме

все още?

   А можеш ли

да си позволиш

да ме нямаш?

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??