2 окт. 2019 г., 07:44

Истанбул 

  Поэзия
721 2 1

На покрива на Баб-и- Али

сервират ни чая!

Вълшебен сън ли е, или

намираме се в рая?

 

Мостовете-ръце опират

на двата континента

и с молитвите пулсира

сърцето на Ориента!

 

Рисуват чайките в простора

над Босфора и Златен рог.

Гъмжат мравуняци от хора,

помилвани от своя Бог!

 

А долу, там, на тротоара

в очакване на две-три лири

момчета пеят със китара,

момиченце с дайрето свири!

© Исмаил Али Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поздравления, Исмаиле! Само човек с богата душевност би написал такива редове!Социалното разслоение е бичът на човечеството!
Предложения
: ??:??