31 мая 2014 г., 22:28

Истина 

  Поэзия » Гражданская
398 0 3

Животът между пръстите изтича.

Угасва като слънчев лъч!

И в миг от него,

старостта пристига...

-Макар че млад все още си!

Притиснат си от времето забързано...

Притиснат си от хиляди неща.

И докато опомниш се във времето;

При теб дошла е старостта.

-Тогава питаш се, какво си сторил?

Какво от себе си си дал?

Какво за другите

добро направил?

Какво полезно си създал?...

Ти виждаш времето лети!

Тогава се усещаш,

че живееш в клетка.

И там във нея са 

и твойте мечти!!!

Живеем в време тъй заспало...

Но бързо то минава,

то лети...!

И пак стоиш си в свойта клетка.

И чакаш някой друг 

да те спаси.

Животът между пръстите изтича!

Не го изпускай,

чуваш ли...!

 

 

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря Сани,Благодаря Ани .Благодаря за истинските пожелания, ценя вашите думи...Поздрави!!! Честит ден на ДЕТЕТО!!!
  • Хубав замисъл и призив!

    Поздрав, Ангел!
  • "Животът между пръстите изтича!
    Не го изпускай,
    чуваш ли...!" - Браво за чудесното стихотворение, Ангел! Чакам и още в този дух! Невероятни са както идеята така и стихотворението!
Предложения
: ??:??