15 мая 2012 г., 13:10

Истината 

  Поэзия » Философская
547 0 1

         Истината

 

Истина – коя е наистина?

Зла вещица, яростно хулена?

Девицата, свише пречистена?

Магьосница, в бяло забулена,

или поругавана блудница?

С едно е, обаче, типична тя:

У всеки, в житейската лудница,

пристига на гости различната.

 

Истината – ах, тази истина!

Изгубвана, после намирана.

Едните берат от разлистена,

а другите търсят кодирана –

това им е станало мисия.

За първите – нищо вълнуващо.

Нали е решила комисия,

че тя ще е мото битуващо?!

 

Истината – не тази истина,

в която ни карат да вярваме,

не тази, от учени бистрена,

готова за пълно прекарване,

а тази, която сърцата ни

шепнат, напяват и вече крещят,

с която ще тръгне душата ни

смело, намерила верния път.                               

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??