16 дек. 2012 г., 17:19

Историята ми на кратко 

  Поэзия
445 0 0

Аз още помня други дни,

 със други времена и нрави

 когато в мойте младини

 вървяха в синурите, крави...

 
Когато нашият народ

 превиваше гръб на полето,

 събирайки от него плод

 и радвайки се от сърцето.


Дойдоха Чужди в  моя край

 и те пред нищо не се спряха,

 и изградиха своя Рай,

 и срещу всички ни вървяха.


Тогава още аз растях

и търсех място на Земята,

 бях спиран аз, но не бях спрян,

 неканен влязох във Играта.


И свойте семена посях,

 намерих даже свойта ниша,

 къде със дързост, къде с страх

 в живота успях да се впиша...

 

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??