Аз още помня други дни,
със други времена и нрави
когато в мойте младини
вървяха в синурите, крави...
Когато нашият народ
превиваше гръб на полето,
събирайки от него плод
и радвайки се от сърцето.
Дойдоха Чужди в моя край
и те пред нищо не се спряха,
и изградиха своя Рай,
и срещу всички ни вървяха.
Тогава още аз растях
и търсех място на Земята,
бях спиран аз, но не бях спрян,
неканен влязох във Играта.
И свойте семена посях,
намерих даже свойта ниша,
къде със дързост, къде с страх
в живота успях да се впиша...
© Христо Славов All rights reserved.