Жестокост дава непоискани съвети
и заповеди Божии не спазва.
Умората, това лениво цвете,
краси послушни мисли и не казва
къде е изходът. Защо си струва
главата сведена съгласие да дава?
Ако животът значи съществуване
димът е значи фактора най-важен.
А огънят – картинна илюстрация
във детска книжка с приказка за змея.
Останки от легенда са юнаците
(дори да спорят вече не умеят)
Мъгла и дим… Юнаци вече няма.
На място бягай! И си победител.
Живей живот с поредната реклама
и нека вместо тебе друг да мисли.
Не мислиш ли – си в тон със правилата.
Не мислиш ли – живееш здравословно.
И стигаш до върха на стъпалата
прескачайки през две за по- удобно.
Дали си стъпкал някого по пътя?
(една цел всички средства оправдава)
Не помни никой редниците мъртви.
Историята пишат генералите…
© Дочка Василева Все права защищены