10 апр. 2020 г., 20:23

Из "Дневникът на Арти " - част Втора, 9 

  Поэзия » Юмористическая
748 0 0

Житейски терзания 9
...
" Бая време се позастояхме..."
- рече тати, 
поглед жалостив към мама прати.
" Схванах се, достатъчно поспахме..."
- тя добави 
и " топката" в отсрещната страна препрати.
А на мен, ми е добре,
цяааал ден вкъщи - не е зле.
Гушкат ме и цунки ми изпращат - отдалеч,
заради опасния корона-меч.
Трябва да се пази тишина!
Почва се от сутринта.
Уроци - на дистанция, 
детето-  слуша свойта станция,
където госпожите влизат в някой час,
следят домашните със пълен клас.
Даже, господинът, дал е упражнения  -
по тема " Възклицателните изречения".
Добре се справят тези ученици,
заслужават да им пишат по предметите... шестици!
Възкликвам, защото им се възхищавам:
Ах, колко са организирани
и дисциплинирани!
Имат време и за творчество - 
рисуват,
пеят и танцуват.
Ех, че младо и цивилизовано човечество!

© Красимира Генева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??