„Светло” и „тъмно” във теб спорят,
мерят своите дръзки достойнства –
колко много опит трябва за нагоре,
колко малко да се хлъзнеш, и то двойно!
Колко светлина разкрива свободата,
колко мрачно, ако си седиш във миша дупка...
Само светъл лъч е вярна координата,
в тъмнината трупаш страхове и болка...
И от теб зависи отреденото ти време
във какви нюанси ще преминеш...
И не гледай да е толкоз подредено!
Нека смисъл и любов да сееш...
© Павлина Петрова
***
„Светлина” е всичко, което ме провокира да направя нещо добро – грейвам в светла усмивка, че съм могла да бъда полезна някому, или просто съм била наблизо в труден момент...
„Тъмнина” – моят гняв, който понякога не мога да обуздавам. Както се казва – „причернява ми пред очите”.
© Павлина Петрова Все права защищены