3.09.2020 г., 12:56 ч.

Избор 

  Поезия » Философска, Друга
469 0 0

 „Светло” и „тъмно” във теб спорят,

мерят своите дръзки достойнства –

колко много опит трябва за нагоре,

колко малко да се хлъзнеш, и то двойно!

 

Колко светлина разкрива свободата,

колко мрачно, ако си седиш във миша дупка...

Само светъл лъч е вярна координата,

в тъмнината трупаш страхове и болка...

 

И от теб зависи отреденото ти време

във какви нюанси ще преминеш...

И не гледай да е толкоз подредено!

Нека смисъл и любов да сееш...

 

                                       © Павлина Петрова

 

 

***

  „Светлина” е всичко, което ме провокира да направя нещо добро – грейвам в светла усмивка, че съм могла да бъда полезна някому, или просто съм била наблизо в труден момент...

  „Тъмнина” – моят гняв, който понякога не мога да обуздавам. Както се казва – „причернява ми пред очите”.

© Павлина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??