Летенето е начин на живот,
но труден начин, лек не се намира,
животът крие лесния си вход,
а изходът през входа се избира.
Пълзенето в срама така горчи
и пáри сетивата до последно,
останал сам, пълзящият мълчи,
открил, че е предателство поредно.
А изборът, небесно очертан,
свободен е, от Бога завещан.
Пълзящи или птици ще сме ние?
Дали лъжите ще са параван
или небето ще ни е таван,
остава в нас сърцата да открият.
© Милена Френкева Все права защищены