Избрах те за любим...
Защото...те обичам!
Защото...
ти винаги със мен си мил...
Защото...можеш безпроблемно,
нежно, да ме носиш...
В ръцете ти да съм перце,
или пък малка песъчинка,
или пък цвят от рози...
и това
го правиш с лекота -
тъй както, никой друг, не би могъл...
Дискретен си...
макар и често...
полите ми, най-неочаквано да вдигаш
и да ме любиш най-безсрамно,
най-нахално,
на невероятно публични места
Катооо...
на улицата, пред кафето,
и до фонтана на площада...
На стълбата на самолета...
и на хотелската тераса...
На плажа - сутрин, обед
и по залез - когато, както
пожелаеш -
събличаш ме с най-нежен допир...
Объркваш ме и хич нехаеш...
Избрах те... да си ми любовник!
Защото...те обичам!
Защото... никой друг...
лицето ми с такава нежност не докосва...
И устните ми
тъй горещо не целува...
Косите ми с вълшебни пръсти
не разплита и не милва
тъй , както ти го правиш...
Избрах те... за любовник...
Защото те обичам!
Защото зная твойта сила
И нежността ти
И непокорния ти дух...
И зная, колко много ме обичаш
И как за влажният ти допир Аз копнея...
Единствен Ти,
във люлка нежно ме люлееш
и приказки вълшебни
и приспивни
привечер, за да заспя
в ухото ми шептиш и пееш...
До мен
дъха на люляка донасяш
Шума и капките на вълнолома...
Гласа на славея и малкият щурец
За "лека нощ",
косите ми отмяташ,
целуваш нежно моето лице
И пак отлиташ...
Някъде...
да бъдеш страшен, безпощаден
А някъде...
да залюлееш люлка на дете...
Избрах те...не случайно,
че като тебе...няма друг
И само ти единствен
Вятър се наричаш...
и само ти единствен знаеш,
как най-нежно да докосваш
И слънцето и любовта
при нас да връщаш...
Избрах те...
за любовник Ветре...
Valentina N.V ( Mitova)
06/08/2021
© Valentina Mitova Все права защищены