Aug 7, 2021, 9:49 AM

Избран 

  Poetry
307 2 7

 

Избрах те за любим...

Защото...те обичам!

Защото...

ти винаги със мен си мил...

Защото...можеш безпроблемно,

нежно, да ме носиш...

В ръцете ти да съм перце,

или пък малка песъчинка,

или пък цвят от рози...

и това

го правиш с лекота -

тъй както, никой друг, не би могъл...

Дискретен си...

макар и често...

полите ми, най-неочаквано да вдигаш

и да ме любиш най-безсрамно,

най-нахално,

на невероятно публични места

Катооо...

на улицата, пред кафето,

и до фонтана на площада...

На стълбата на самолета...

и на хотелската тераса...

На плажа - сутрин, обед

и по залез - когато, както

пожелаеш -

събличаш ме с най-нежен допир...

Объркваш ме и хич нехаеш...

Избрах те... да си ми любовник!

Защото...те обичам!

Защото... никой друг...

лицето ми с такава нежност не докосва...

И устните ми

тъй горещо не целува...

Косите ми с вълшебни пръсти

не разплита и не милва

тъй , както ти го правиш...

Избрах те... за любовник...

Защото те обичам!

Защото зная твойта сила

И нежността ти

И непокорния ти дух...

И зная, колко много ме обичаш

И как за влажният ти допир Аз копнея...

Единствен Ти,

във люлка нежно ме люлееш

и приказки вълшебни

и приспивни

привечер, за да заспя

в ухото ми шептиш и пееш...

До мен

дъха на люляка донасяш

Шума и капките на вълнолома...

Гласа на славея и малкият щурец

За "лека нощ",

косите ми отмяташ,

целуваш нежно моето лице

И пак отлиташ...

Някъде...

да бъдеш страшен, безпощаден

А някъде...

да залюлееш люлка на дете...

Избрах те...не случайно,

че като тебе...няма друг

И само ти единствен

Вятър се наричаш...

и само ти единствен знаеш,

как най-нежно да докосваш

И слънцето и любовта

при нас да връщаш...

Избрах те...

за любовник Ветре...

 

Valentina N.V ( Mitova)

06/08/2021

 

 

 

© Valentina Mitova All rights reserved.

Прегърнах вятъра след теб останал.
Рисувах чайки в дъждовното небе.
А капките, стъклото ми омаяли,
са морз почукващ по самотното сърце.
Сега лудувам с него. С вятъра. ...
  514  16 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • РосиДимова😜❤
  • Любовник мечта, Вале! 🙂
  • Скитница, изненада ! Благодаря ти за коментара и ще се радвам д споделиш твоят стих / Деа Благодаря!
  • Красиво е!
  • Вал, много красива и завлядяваща любов си описала... И аз се изненадах, когато разбрах кой е този толкова страстен любовник Много ми хареса и ми напомни за един мой стих
  • ...Благодаря за коментарите! Ив - даа вятър ама го обичам, кво да правя!а най много на морето! / Адашче - не с вятърничави, а с Вятъра! Ми обичам го!Кво' да го правя, че и той мене - все ме намира! Все си гоня шапката! / Руми - Истински Благодаря!
  • Поздравления Валентина! Толкова истинско, толкова чисто!
Random works
: ??:??