28 мар. 2007 г., 16:04

"Изгрева на юли" 

  Поэзия
577 0 3
Сама посрещнах изгрева на юли.
Оставих призрачни следи,
защото аз принадлежа на утре,
а ти на миналите дни.

Виж!
Аз съм гларусът със счупени криле
и трябва да умра в морето,
защото се родих във небесата
и трябва да угодя на хорските прищевки.

Виж, искра съм
в огъня на плажа
и чакам последната вълна на Юли,
за да се превърна в Нула.

Виж изгрева на юли!
С него си отива морето
и следите ми, и вчера.
Погали ме за последно,
за да си отида чиста
с последната вълна.

    21.10.2006 - 28.03.2007

© Гергана Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??