19 дек. 2011 г., 11:03

Изгубени в мъглата 

  Поэзия » Гражданская
862 1 2

Изгубени в мъглата

 

Различни системи, с различие куцат,

а новото търсим у стари муцуни –

еднакви в това, че обичат да муцат

и всичко решават с дебели кратуни!

 

За тях сме статистика – не Индивиди,

поредните бройки в тефтера ергенски,

затуй ни и мачкат без жал, като гниди,

останахме само с езика махленски!

 

Мъглата на новата, стара реалност

отново е гъста, душаща, смрадлива

и губим сред нея инстинкт, уникалност,

а в мрака ѝ светлият лъч не пробива!

 

Над тази мъгла светлината живее,

а нейният дом е отворен за всеки.

Дори и невярващи, знаем къде е,

защо не потърсим към него пътеки?!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??