6 мая 2012 г., 10:02

Изхвърлена обич 

  Поэзия » Другая
500 0 3

 

 

                           Изхвърлена обич

 

                    Обичта учудена се буди.

                     Няма ласки, няма и мечта.

                     Обичта отчаяна се чуди,

                     защо ли я оставиха така?

 

                     На никого тя лошо не направи.

                     Помислиха, че ще сдобри света,

                      а тя прегърна двама вироглави

                      и се намеси в тяхната съдба.

 

                      Ругаха я, обиждаха, презряха-

                      дори изхвърлиха я на студа...

                      В порутен дом намери своя стряха.

                       Само дете - там чакаше... нощта.

 

               

                         

 

 

                       

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??