Изморена безумно от неправилни хора
продължавам напред тиха, кротка и гола!
Не желая назад да доказвам неправди
и не искам да помня думи груби, брутални!
От неистински хора уморих се до смърт
и отказах да бъда вечно техния гръб,
не желая да имам това неудобство,
да живея свободна с приятелство-робство!
И не искам да бъдат вечен спомен за мен,
гледам с чисти очи в светъл нов, топъл ден.
Избледня в мен отдавна гласът на предателя,
прегръщам с любов всеки мой нов приятел!
© Екатерина Спасова Все права защищены