26 нояб. 2014 г., 22:25

Изписах, изпитах, усещам... 

  Поэзия » Другая
658 0 2

Изписах, изпитах и усещам,
това от преди и сега, както и за утре...
Денят е разпилян
и някак чужд за мен все още,
дали защото нощ сега
го прикрива в скута си среднощен...

Изстисках, изсмуках, оставих
и последната сълза докрай да изтече -
чужда, непозната, безпочвена едва ли не
дори за окото, от което бе родена
и потъна някак в себе си и в земята под краката ми,
световно непозната и неизвестна тя.

Изпилях, измолих, пренебрегнах
всичко, което остана отстрани.
Измих очите си, уж преродена,
но някак безсънна чаках деня.
Изписах, изпитах и усещам,
нищо не е както беше и преди.

 

25.11.2014 година
Галина Петрова Данкова

© Галина Данкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??