6 янв. 2009 г., 00:47

***(изплетено от скреж) 

  Поэзия
812 0 26

 

В притихналата топла сянка
на съня,
омайница с искрящи пръсти
изплела е ажурена наметка,
от звънки снежни нишки,
по града
и шапките на сгушените покриви
поръсила е щедро с ледни връхчета.
А призори, преди да си отиде,
дъха си е оставила
по клони и прозорци –
ухаеща на бяло и на скреж,
целувка за събуждане.

 

 

© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??