Прекалено много хора,
които ме мразят,
без да ме познават.
Ужасно много.
Не искат да ме опознаят.
И въпреки това
обичат да се месят,
да късат от живота ми парченца
и да си играят с тях.
Обичат да гледат под лупа
съвестта и тишината,
след като са ме ранили.
Дори не забелязват.
Обичат да общуват
със себе си,
привидно - с другите.
Обичат да казват,
каквото не мислят.
Искат не приятел,
а тъжен наблюдател
на веселието им
или весел провокатор
на оневиняването им.
Защо да ме мразят ли?
Та те крият своята мисъл
като от дявол!
Но не съм адвокат.
Нито...
Е, предполагам, това е ясно.
© Йоана Все права защищены