Преплувах иляди морета,
а се удавих в бъчва с пиво...
Ех, такоф ми бил късметът,
а инак поживях си диво!
Пират бех, верно, без сполука,
така и злато не видях,
и вместо ръка бях със кука,
плюс класиката... дървен крак...
Не блестях и с много ум -
Всъщност, тук ще бъда честен!
Бях си безнадеждно глъм,
а и не станах известен...
Викаха ми Двете Нули,
но мене бОлеше ме шпека!...
Чували ли сте бе, цървули,
за пиратски кораб... с ипотека...
Е, моят имаше такава,
накрая банката го взе
и от мъка аз тогава
се намотах кат прасе...
И пак късмето ма хлъзна -
Да бех пукнал пуне у кръчмата,
а то, я вижте ме сега -
Духът ми обитава... бъчвата...
24.06.2015.
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены