11.04.2021 г., 14:19 ч.

Изповедта на един дух 

  Поезия » Пародии
374 1 2

Преплувах иляди морета,

а се удавих в бъчва с пиво...

Ех, такоф ми бил късметът,

а инак поживях си диво!

 

Пират бех, верно, без сполука,

така и злато не видях,

и вместо ръка бях със кука,

плюс класиката... дървен крак...

 

Не блестях и с много ум -

Всъщност, тук ще бъда честен!

Бях си безнадеждно глъм,

а и не станах известен...

 

Викаха ми Двете Нули,

но мене бОлеше ме шпека!...

Чували ли сте бе, цървули,

за пиратски кораб... с ипотека...

 

Е, моят имаше такава,

накрая банката го взе

и от мъка аз тогава

се намотах кат прасе...

 

И пак късмето ма хлъзна -

Да бех пукнал пуне у кръчмата,

а то, я вижте ме сега -

Духът ми обитава... бъчвата...

 

24.06.2015.

 

Георги Каменов

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??